Etusivu   Näytännöt   Hinnasto   Historia   Kuvia vuosien varrelta   Henkilökuva   Sijainti   Yhteystiedot

 

Martti Lappalainen


Martti etsimässä Hadrianuksen temppeliä
(hän sanoi laatoittaneensa temppelin lattian edellisessä elämässään)

 
Martti ja laivalinnan kavaljeerit 1996


Martti honkapirtillä
 

Martin ajatuksia (käsiohjelmista poimittuja)

 

-        Jos ei tunne historiaa, on vaikea tajuta nykyisyyttä. Ja jos ei oivalla tämän päivän tilannetta, on vähäiset mahdollisuudet asennoitua luotsaamaan tulevaisuutta. Ihmisen on sosiaalisena olentona alistuttava yhteisölliseen lainalaisuuteen. Mutta valta, jonka alaisuudessa hän elää, saattaa joskus olla itsevaltaista, häikäilemätöntä ja alistavaa valtaa. (1990)

-        Ihminen on ollut koko historiansa aikana tyytymätön ja tyytymättömyyshän on edistyksen alku. Edistystä onkin tapahtunut etenkin viimeisen sadan vuoden kuluessa valtavasti. Oikeastaan käsittämättömän valtavasti, niin että mihinkähän se lopulta johtaakaan, jos ei ennen sitä tuhoa omassa viisaudessaan ja itsekkäässä hölmöydessään. (1988)

-        Suomalaisen yhteiskunnan virkakoneisto on mielestäni asiallisesti toimiva ja jopa palveluhaluinen. Kuitenkin byrokratialla on taipumusta yleensäkin laajentaa itseään ja monimutkaisten säädösten ja tarvittavien asiapapereitten määrä jatkuvasti lisääntyy. (1986)

-        Vaikka minä tosin taisin joskus nälkää itkeäkin, kun olin sota-aikana 11-vuotiaana, heiveröisenä oskarina ”raatamassa” tukkeja tämän isänmaamme tarpeisiin. (1984)